El Capítol Català de la City Protocol Society comença la seva singladura a Vilanova i la Geltrú

L’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú ha acollit aquest matí el llançament del Capítol Català de la City Protocol Society,  una iniciativa del Govern català emmarcada dins de l’estratègia SmartCAT que la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD) va presentar el passat mes de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress. 

Jordi Puigneró en el llançament del capítol català de la City Protocol Society

Adreçada a ajuntaments i diputacions, la trobada d’avui ha servit per presentar la primera sessió del Grup de Treball Plataforma Smart Country, el seu pla de treball i el full de ruta que ha de seguir per complir l’objectiu de donar cobertura  al màxim de serveis i municipis del territori català. Liderat i coordinat per la Generalitat a través de la STCSD, en aquest Grup de Treball hi participen ja les quatre diputacions catalanes i més de vint ajuntaments (entre ells els de més pes demogràfic) i resta obert a la incorporació de tots aquells municipis que s’hi vulguin afegir.

L’acte, que ha estat presidit per la regidora d’Innovació i TIC de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Lloveras, i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha inclòs la presentació d’iniciatives i casos d´ús ja existents com ara la Plataforma smart d’i2CAT, el projecte Sentilo Multitenant de la Diputació de Barcelona, el portal de dades obertes CKAN de la CPS i les Plataformes urbanes de Doxa Innova&Smart.

Durant la benvinguda de la trobada, Jordi Puigneró, ha destacat que “la posada en marxa del Capítol Català de la CPS compleix un dels objectius de l’estratègia smartCAT, que és coordinar una plataforma tecnològica de país aprofitant les sinergies i coneixement de tots els pobles de Catalunya”. En aquest sentit, Puigneró ha afegit que “no volem digitalitzar l'administració del segle XX, la volem transformar. Estem connectant les persones, i per això necessitem coordinar-nos i marcar standards entre ciutats i institucions”. L’objectiu final de la creació d’aquesta plataforma, i de tots els eixos prioritaris de l’estratègia smartCAT i del Pacte Nacional per a la Societat Digital signat entre Generalitat i món local fa uns mesos, no és altre, ha assegurat Puigneró, que el d’aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la revolució digital en què ens trobem immersos: "hem d’evitar que en la revolució digital ningú es quedi enrere. D’aquesta revolució, n’hem d'aprofitar la nova generació d'ocupació”.

Sobre la CPS

La City Protocol Society (CPS), que va ser inaugurada oficialment a Barcelona el 2012 en el marc de la segona edició de l’Smart City Expo World Congress, és una organització internacional sense ànim de lucre que aprofita el coneixement i l'experiència en les ciutats de tot el món per accelerar la transformació de la ciutat. Així, la CPS ofereix orientació acurada i oportunitats de col·laboració en la investigació i el desenvolupament de les ciutats, amb l’objectiu de fer protocols (City Protocols) que esdevinguin normes i estàndards. Internament la CPS s’organitza en Secretariat, Capítols (chapters) territorials i Grups de Treball que formen la City Protocol Task Force.

Enllaços relacionats