SmartCatalonia participa en la creació de l’Observatori Blockchain

La Generalitat de Catalunya, a través de SmartCatalonia ha participat en el naixement de l’Observatori Blockchain. Aquesta nova plataforma, creada per OléChain, vol facilitar l’intercanvi d’informació i experiències entre les diverses indústries.

L’objectiu final és que es creïn xarxes de col·laboracióper al seu desenvolupament i aplicació, i fer un seguiment de les transformacions que les cadenes de blocs aniran generant a l’economia i la societat.

L’Observatori arranca com a punt de trobada entre persones, empreses i entitats que estiguin treballant amb aquesta tecnologia o que, simplement, hi estiguin interessades. A més d’SmartCat, també s’hi han implicat el Centre Europeu de Llibertat de Premsa, Everis o la Fundació Ethereum, entre d’altres.

El futur de la xarxa

Els experts coincideixen en que la tecnologia blockchain o de cadena de blocs canviarà la manera com ens relacionem amb la xarxa i, fins i tot, amb el món físic. En resum, permet verificar qualsevol traspàs d’informació sense necessitat d’intermediaris i tenir un registre de quan i com s’han fet els canvis en la informació.

De moment, el sector financer és el que més interès ha mostrat en la seva aplicació per l’aparició de les criptomonedes, però aquesta tecnologia es pot aplicar, per exemple, en la validació del vot electrònic o la creació d’una base de dades segura de registres mèdics.