Gairebé 300 municipis catalans ja s'han registrat al projecte WIFI4EU

Fins a 285 municipis catalans s’han inscrit al projecte WIFI4EU, amb el que la Comissió Europea vol proveir de connexió sense fils gratuïta els carrers i edificis públics de pobles i ciutats de la Unió Europea.

Aquesta dada suposa que un de cada tres municipis catalans han presentat la seva candidatura en les primeres setmanes. En concret, ho han fet 111 pobles i ciutats de la província de Barcelona, 66 de la de Girona, 63 de la de Lleida i 45 de la de Tarragona. A més, altres consistoris han iniciat els tràmits del registre però encara no apareixen a la base de dades oficial.

Fins al moment, s’hi ha inscrit més de 8.000 municipis de tot el continent i s’espera que la xifra augmenti, ja que hi ha temps per fer-ho fins al 15 de maig.

Quan el període d’inscripció es tanqui, s’obrirà un nou web en el que els ajuntaments hauran de presentar les seves propostes per aconseguir les subvencions.

WIFI4EU ofereix fins a 20 milions d'euros perquè un miler de municipis pugui instal·lar una connexió a la xarxa que sigui gratuïta i de qualitat. Els diners, que poden finançar fins al 100% del projecte, s'hauran de destinar als materials i la seva instal·lació. A més, els consistoris que aconsegueixin aquestes subvencions hauran d'oferir servei durant almenys tres anys.