Castellbisbal, en Barcelona, amplia a 67 el total de les places d’aparcament taronja monitoritzades

En 2018, Castellbisbal va convertir algunes places de zona blava en zona taronja d’aparcament gratuït per temps limitat amb l’objectiu d’incrementar les rotacions de vehicles en aquestes zones del centre de la ciutat i, en conseqüència, augmentar la disponibilitat i la satisfacció de la ciutadania.

Amb la posada en marxa de la segona fase del seu projecte de ciutat intel·ligent, la solució de control i guiat d’aparcament per temps limitat ja suma un total de 67 places monitoritzades amb sensors magnètics U-Spot. El sistema implementat permet guiar als conductors fins a les places lliures, a la vegada que assegura un control eficient del compliment del temps màxim establert per aparcar: una hora.

Control de places mitjançant una app

El control de la zona d’aparcament taronja en Castellbisbal es garanteix mitjançant l’app destinada a la Policia Local, amb la que ja no resulta necessari que els agents realitzin las fins ara usuals rondes d’inspecció vehicle a vehicle per assegurar el compliment de la normativa. Aquesta gestió queda substituïda ara per un sistema d’alertes automàtiques al detectar una infracció, de forma que només es requereix la intervenció en aquells casos en els que es notifiqui sobre un usuari que ha excedit el temps màxim permès.

L’objectiu d’aquesta millora és reduir el nombre de vehicles circulant en la cerca d’una plaça lliure i afavorir el desplaçament de vianants pel centre de la ciutat. De la mateixa manera, evita que hi hagin cotxes aparcats durant llargs períodes de temps i resol la situació d’escassetat d’aparcament davant de l’alta demanda.

D’acord amb Urbiotica, la solució implantada optimitza els costos de control de la zona d’aparcament, de forma que permet millorar els recursos i prioritzar la vigilància de les zones més conflictives; una major rotació de vehicles posa a disposició dels usuaris més places per aparcar, es faciliten tant els desplaçaments a peu com en vehicle a la ciutadania, es redueix el tràfic i s’assegura més afluència de públic als comerços de la zona.