Una solució basada en intel·ligència artificial detecta els vehicles que realitzen comportaments incívics a Maçanet de la Selva

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva i l’empresa badalonina Critical Europe han finalitzat una prova pilot en l’àmbit de la mobilitat i la seguretat amb una solució basada en intel·ligència artificial. Mitjançant la incorporació d’aquesta tecnologia a la infraestructura municipal de càmeres de seguretat, l’Ajuntament ha pogut millorar el control de conductes incíviques al municipi amb un sistema que permet identificar les rutines de circulació dels vehicles, diferenciant els desplaçaments habituals dels esporàdics.

La incorporació d’intel·ligència artificial als sistemes de captació i reconeixement de les càmeres de seguretat ha possibilitat el reconeixement de vehicles de forma individualitzada. Amb aquesta informació, l’Ajuntament de Maçanet ha pogut implicar un vehicle en un cas de robatori a l’interior d’un domicili i, alhora, traçar controls en els camins secundaris d’una urbanització per identificar un altre vehicle vinculat a un seguit de robatoris addicionals.

Els resultats de la prova pilot, emmarcada en el Laboratori SmartCatalonia, ha estat molt ben valorada pel consistori ja que els ha ajudat a millorar la seguretat i la prevenció de delictes a Maçanet amb una solució que optimitza el temps de reacció i l’efectivitat de l’actuació policial.

D’altra banda, a finals de mes de juny també es va elaborar un anàlisi de la mobilitat de Maçanet, comptant amb la tecnologia de l’empresa Critical Europe. L’objectiu de l’estudi va ser detectar els patrons de desplaçament dels vehicles durant el període de confinament per constatar el compliment de la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya per a la prevenció de la Covid-19.