Una trentena d’assistents participen en el Fòrum d'Innovació del Laboratori SmartCatalonia en el marc de l'Smart City Expo World Congress

Entre els dies 15 i 17 de novembre, la Fira Barcelona Gran Via ha acollit l'Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional líder en ciutats i solucions urbanes intel·ligents. En el marc de les activitats del congrés, el Laboratori SmartCatalonia ha organitzat el Fòrum d'Innovació, un espai de trobada entre Ajuntaments catalans per compartir experiències d'innovació municipal. La sessió, celebrada a l'estand de la Generalitat,, ha comptat amb la participació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Localret i l’assistència d’una trentena de persones de dotze ajuntaments catalans.  

El director d'àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Mario Alguacil, ha presentat l'estratègia digital de l'agenda urbana del municipi. Es tracta d'una eina de planificació estratègica, no normativa, amb la qual la ciutat orientarà les seves polítiques municipals per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. L'aposta de Sant Feliu de Llobregat ha rebut la consideració de projecte pilot de l'Agenda Urbana Espanyola per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, tenint en compte el marc de la transformació urbana que viurà el municipi en els pròxims deu anys.

Per part de Localret, el director general del consorci, Andreu Francisco, va presentar l'Agenda Digital dels municipis de Catalunya, una eina confeccionada a partir de la participació ciutadana amb l'objectiu d'esdevenir un marc de referència per a la digitalització dels municipis catalans. El document estableix les bases per servir a les administracions catalanes com a guia per a la transformació digital, posant en comú les necessitats i interessos dels ajuntaments i, alhora, esdevenir un instrument promotor i facilitador per a la concreció d'objectius, estratègies i projectes.

Al final de la sessió, es va obrir el debat entre els assistents per promoure les sinergies entre municipis i l'intercanvi d'impressions sobre les accions estratègiques presentades, així com per compartir experiències i crear xarxa intermunicipal.