Vilaseca inicia una prova pilot en el marc del Laboratori SmartCatalonia per monitoritzar l’activitat turística del municipi

 

L’Ajuntament de Vilaseca ha iniciat un projecte de monitoratge de l’activitat turística al municipi mitjançant la tecnologia de l’empresa Seeketing, en el marc de la seva estratègia per esdevenir una destinació turística intel·ligent i sostenible. La prova forma part dels projectes que el consistori ha presentat en el marc de les ajudes Next Generation i amb el suport del Laboratori SmartCatalonia, gràcies al qual es va poder concretar la col·laboració amb l’empresa Seeketing.

El projecte consisteix en la detecció de l’activitat turística de forma anònima a partir de la senyal dels telèfons mòbils dels usuaris. La instal·lació de nodes receptors permet a l’Ajuntament mapejar els fluxos de persones a les zones d’interès del municipi, que se situen en la línia de la ruta del bus urbà (La Plana – Vila-seca – La Pineda) i la del Castell de Vila-seca.

La tecnologia de Seeketing, anomenada Phygical, és capaç de diferenciar els residents del municipi i els turistes, fet que resulta de molta utilitat per al disseny i planificació de polítiques al voltant del comerç, turisme i cultura a la zona.

El projecte es troba en fase de proves i s’espera que es puguin ampliar els indrets de detecció per tenir una informació més completa de la realitat municipal.